Az Alternaiv Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében augusztus 12. és 16. között 48 órás kapcsolatteremtési tréningen vehetett részt 25 fő.

A jelentkezők magját a Nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégium volt és jelenlegi tanulói tették ki. A képzés ideje alatt javában tartott a nyáriszünet, így félő volt, hogy nehéz lesz öt napon keresztül 25 diák figyelmét lekötni egy elméleti és gyakorlati órákat is felvonultató tréning keretein belül. Szerencsére a csoport tagjai lelkiismeretesen megjelentek minden nap, így sikeresen elvégezték a tanfolyamot.

A tréning során a résztvevők előadások és játékos szituációs gyakorlatok révén sajátíthatták el a kapcsolatteremtés alapjait. A résztvevők finomíthatták a már meglévő hagyományos és infokommunikációs eszközök általi kapcsolatteremtési módszereiket.

A képzés céljai közt szerepeltek:

  • az empatikus kapcsolatteremtés és konfliktuskezelés megtanulása továbbá alkalmazása a mindennapos kommunikációs szituációkban
  • az offline és online kapcsolatteremtési technikák etikus alkalmazása

Bízunk benne, hogy a tréning során bemutatott technikákat a gyerekek a való életben sem felejtik el, és segítségükkel sikeresebben veszik az akadályokat a rájuk váró kapcsolatteremtési és kommunikációs szituációkban.

Kiss Krisztián