Ez a nyár is mozgalmasan telt az Alternaiv Egyesület életében. Számos esemény zajlott a művelődési házban és környékén: vándortábor, családi nap, 6 napközis tábor, ifiklubok stb.

Atanévkezdés napján visszatekintünk, és sorba vesszük nyári programjainkat.

  1. Első napközis tábor – Protokoll tréning

Június végén Protokoll képzésen vehettek részt az ifikör 16 éven felüli tagjai. Az 5 napos képzésen egy intenzív felkészítés zajlott a nagybetűs Életre, Eglyné Katona Andreával, a Compass Egyesület elnökének vezetésével.

  1. Vándortábor a Mátrában

20 fő vett részt az idei erdei vándortáborunkon a Mátrában. Az általános iskolásoktól a középiskolásokig jöttek az ifik, akiket 3 „senior” kísérő segített át a néha hideg, sokszor meredek és nehéz utakon.

  1. Rétesfesztivál az Értékőrökkel

A vándortáborból hazatérve már a mesztegnyői rétesfesztivál járt a szervezők fejében, hiszen az idősebb értékőr csoporttal már nyár elején beneveztek a versenyre, amelyen szép helyezéseket értek el.

  1. Angol nyelvi képzés

A nyár folyamán angol nyelvi képzést indítottuk, amelyen 8 héten keresztül heti 10 órán át készülhetnek a középfokú nyelvvizsgára a résztvevők, Kiss Anett kiváló angoltanár segítségével.

  1. Második napközis tábor

Július végén a háromnapos programunk a „Nagylány” projekt résztvevőinek szólt. A 20 lánynak Orsós Renáta, az általános iskola tanítója és Eglyné Katona Andrea, a Compass Egyesület elnöke tartottak foglalkozásokat. A harmadik napon egy pécsi élményparkos kirándulás szerepelt a Szél Petronella, Barcza Ágota, Madarász Judit és Tóth András által szervezett programban.

  1. Családi és ifjúsági nap

A legmozgalmasabb hónap az augusztus volt. Az egyesület talán eddigi legnagyobb rendezvényét ekkora terveztük, a Családi és Ifjúsági napunkat, amelyet nagyon sok munka és szervezés előzött meg. A rendezvény túlszárnyalta minden várakozásunkat, annyira jól sikerült. Mini, ifi és senior ifikörösök közös munkájának volt az eredménye ez a rendezvény, amelyre kb. 2000 ember látogatott ki.

  1. Harmadik napközis tábor – Közösségfejlesztő képzés

A családi nap hetében napközi jellegű Közösségfejlesztő képzést tartott Varga Csaba tanár úr, általános iskolások számára. Fontosnak tartjuk az ifis utánpótlással minél előbb felvenni a kapcsolatot, hogy ismerjék meg az egyesület munkáját, és minél előbb kapcsolódjanak be a közösségi életünkbe.

  1. Negyedik napközis tábor – Életvezetési tréning

Az előző képzéssel párhuzamosan a „Nagylány” program mentoráltjainak is elindult egy Életvezetési tréning, amely 7 napon át tartott Bacza Barbara vezetésével. A nagylányok kivették a részüket a családi napból is, valamint az egyéni és csoportos mentorálások is egész nyáron át tartottak a Család és KarrierPontban.

  1. Ötödik napközis tábor – Kapcsolatteremtő tréning

Kiss Krisztián pedagógussal indítottunk egy újabb 5 napos tréninget, ezúttal a kapcsolatteremtés témakörében, 25 általános iskolás diáknak.

  1. Hatodik napközis tábor

Mindeközben az ifikör tagjainak az immár hagyományossá váló „miénk a művház” bent alvós képzést szerveztük, amikor 3 napig együtt lehetett a csapat. Napközben asszertív kommunikáció képzés zajlott, délután és este pedig különböző előadások, virágfürdős kirándulás, főzés és játék volt a program a résztvevő 19 fiatalnak. Ezek a többnapos együttlétek igazi csapatépítő események, amelyek megalapozzák többek között a szeptemberi „Aludj máskor” 24 órás vetélkedőt, amelyre már most nagyon készülnek a fiataljaink.

A nyár folyamán folyamatosan zajlottak az ifiklubok, amelyek szalonnasütéssel, jó beszélgetésekkel, játékkal és programtervezéssel teltek. Az ifi csoport új tagokkal bővült, a régiek közül többen leérettségiztek és ősszel már a felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat. Tehát zajlik az élet, a maga medrében, amelyhez reméljük, mi is hozzáadtunk sok-sok élményt ezen a nyáron.

Kívánunk mindenkinek lendülettel teli tanévkezdést, magunknak a nyárhoz hasonlóan mozgalmas őszt! Reméljük, hogy a fiataloktól az idősekig, mindenkinek tudunk valami pluszt adni programjainkon keresztül!

Pirka Mátyás és Rázsits Veronika

[FGAL id=13540]