A Család és KarrierPontban az ősz beköszöntével is zajlanak a programok. A meghirdetett angol tanfolyamunkra hamar megteltek a helyek és ezen a héten már indul is a képzés, amely január közepéig tart.

A Nemzeti Művelődési Intézet által meghirdetett Népi mesterségek tanfolyamra is hamar betelt a létszám, hiszen sokakat vonzott a grillázskészítés és nemezelés fortélyainak megtanulása. Ez a képzés múlt hét csütörtökön indult, nagyon jó hangulatban és már első alkalommal egy gyönyörű grillázstorta készítését kísérhették végig a résztvevők. A következő foglalkozáson, már az ő kezükben lesz a fakanál és az elkészítés lehetősége.

November elején Dr. Szula Ágnes gyógyszerésznőt kérte fel az Értékőrzők csoportja egy előadásra a Család és KarrierPontban, amelyen a gyógyteák jótékony hatásairól szerettek volna hallani a résztvevők. A rossz idő ellenére szép számmal jöttek érdeklődők, családias hangulatban telt az este, ahol a meghívott előadó nagyon érdekes történetekkel fűszerezve ismertette az egyes gyógynövények teában kifejtett hatásait. A gyógyszerésznő saját maga által kevert gyógynövényteát is hozott, amelyet forrázás után fogyasztottunk, hozzá pedig a Népi mesterségek képzésen készített gyönyörű grillázstortát törtük fel és kóstoltuk meg és közben megtudtuk, hogy a pörköltcukornak is vannak gyógyhatású tulajdonságai.

Rázsits Veronika

[FGAL id=13644]