Egészségünkre!

Az Alternaiv Egyesület 2017 tavaszán indította az „EGÉSZSÉGÜNKRE!” címet viselő másfél hónapos civil egészségprogramot. Célunk a betegségek megelőzésével kapcsolatos ismeretek bővítése, valamint a sport, a mozgás népszerűsítése. Ennek érdekében olyan szakmai előadásokat szerveztünk, amelyek a testi és a lelki egészség megőrzéséhez járulhattak hozzá. Városunkban sok lehetőség nyílik különféle mozgásformák gyakorlására. Fontosnak tartottuk ezek bemutatását is. A meghirdetett nyílt napok keretein belül mindenkinek lehetősége volt kipróbálni ezeket a sportágakat.

Úgy éreztük, fontos tennünk a településünkön élők egészségéért.  Ezért elhatároztuk, hogy a programot minden év tavaszán megvalósítjuk. Szeretnénk minél több embert megszólítani, és egészségesebb életmódra buzdítani. A minden korosztályt érintő városi programunkkal hosszú távú célokat tűztünk ki, amelyet minél szélesebb együttműködéssel, intézményi, civil és vállalkozói partnerek és szakemberek bevonásával szeretnénk folytatni. Kezdeményezésünk illeszkedik az „Egészséges Magyarország 2014-2020” egészségügyi stratégia törekvéseihez, amely az emberek aktív részvételére épül. Ebben jelentős segítséget nyújtanak a helyi egészségügyi dolgozók és minden együttműködő partnerünk.

Programkínálatunkban olyan témák szerepeltek és szerepelnek, mint a helyes táplálkozás, a gyógyszerfogyasztás, a lelki egészség és harmónia, vagy a mozgáskultúra fejlesztése. Terveink között szerepel, hogy a jövőben konkrét betegségekhez kapcsolódó előadásokat, valamint szűrővizsgálatokat és egyéb prevenciós programokat szervezzünk a nagybajomiak számára.

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk elnyeri az érdeklődők tetszését. Programunkat szeretettel ajánlunk mindenki figyelmébe! Ezúton is köszönjük támogatóinknak, együttműködő partnereinknek azt a bíztatást és segítséget, amelyet a program megvalósításához kaptunk!

A 2017-es programfüzet itt érhető el:

EGÉSZSÉGÜNKRE 2017

Rubint Réka Facebook-bejegyzése a 2017. évi programról képekkel:

RUBINT RÉKA OLDALA


A Sonline.hu beszámolója a 2017. évi programról:

SONLINE


A 2018. évi programkínálat:

  • Kopcsányi Rita belgyógyász, kardiológus „A szívünk vágya” című ismeretterjesztő előadása a szív- és érrendszeri betegségekről, azok megelőzéséről.
  • Horváth András római katolikus plébános „A lelki egészség a vallásos ember életében” című előadása. Lehet-e lelki beteg hitét gyakorló keresztény ember? Lehetséges-e hit nélkül lelki egészségben élni?
  • Szőke János fogorvos fogászati prevenciós előadása. Hogyan előzhetjük meg a fogszuvasodást, fogínygyulladást és más szájbetegségeket? Helyes fogmosási technikák és tanácsok. A megfelelő szájápolás.
  • FITNESS DÉLUTÁN, BENNE RUBINT RÉKA ALAKREFORM EDZÉS

[FGAL id=13065]