Idén a Bakonyban folytattuk hazánk megismerését egy 23 fős vándortábor keretében. Az élményeinkről megosztunk néhány fényképet Péterfai Örstől, valamint Anga Máté és Gál Dorina írását.

Vándortábor a mi szemszögünkből

Karantén utáni első hosszabb távú kirándulásunk az Erdei Vándortábor keretein belül történt. Az Alternaiv Egyesület immár harmadik éve szervezi meg nagybajomi fiataloknak az Országos Erdészeti Egyesület által megvalósított vándortábort.

A kitűzött célunk idén a Bakony meghódítása volt. A közel egy hét alatt több mint 100 km-t gyalogoltunk a vadregényes tájakon.

Az elszállásolásunk félnomád szálláshelyeken valósult meg. A több mint 20 fős társaság már az első nap olyan összefogásban indult útnak, mintha több évtizede táboroznának együtt. Az odajutás tömegközlekedéssel történt, majd a táborhely elfoglalása után egy 12 km-es túrát tettünk a környéken. Az éjszaka nagyon jól telt a telepített sátortáborunkban, azonban a nagy mennyiségű éjszakai eső elmosta a másnapi túránk felét. A túránkat ezért csak délután tudtuk megkezdeni, de így is eredményes napot zártunk talpunk alatt 14 kilométerrel. A harmadik napra ébredve szálláshelyünket elhagyva az egyik legnehezebb kirándulásunkra indultunk melynek végén Huszárokelőpusztára érkeztünk. Pihenőnapunkon a Nagyteveli víztározóhoz látogattunk, ahol egy kellemes délutánt tölthettünk el. Az izomlázas lábaknak felettébb jól esett a frissítő fürdő. Másnap az utolsó szálláshelyünkre indulva az 5 km-es túra mellé egy plusz 10 km-es szakaszt is beiktattunk. Ezen a környéken megtapasztaltuk, hogy milyen teljesen elzárva lenni a külvilágtól hiszen térerő hiányában senki nem tudta használni a modern telekommunikációs eszközöket. Sötétedés előtt meglátogattuk a magyar Gyilkos-tavat és az estét tábortűzzel zártuk.
A túraszakaszok megtétele általában kicsit nehezebben indult, de a végére mindig győzött a jó hangulat. Az estéink közös játékkal és önfeledt beszélgetésekkel teltek. 

Ezúton is köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, hogy idén is ilyen emlékezetes hetet tölthettünk együtt a nagybajomi fiatalokkal. Izgatottan várjuk a jövő évi vándortábort.

Anga Máté, Gál Dorina